Wat kan je verwachten van jouw tuinontwerp?

Als eerste stap kom ik graag bij je langs. We overlopen samen jouw verwachtingen en wensen en bekijken je huidige tuinsituatie. Na dit bezoek krijg je van mij vrijblijvend een offerte.

Vormelijk ontwerp

Dan maak ik voor jou een vormelijk en functioneel ontwerp. Daarin verwerk ik al jouw wensen, steeds getoetst aan het ecologische gedachtegoed.

Een optimale, natuurlijke waterinfiltratie is bijvoorbeeld erg belangrijk. Alsook maatschappelijk verantwoorde materialen kiezen en – waar mogelijk – zo weinig mogelijk grond aan- en af te voeren.

In deze fase van het ontwerp krijg je bovendien al een eerste indruk van de verschillende lagen en groenvormen.

Als landschaps- en tuinarchitect hou ik ook rekening met de landschappelijke omgeving. Het loont om voorbij de tuingrenzen te kijken zodat je tuin ook mooi in de omgeving past. Het leven in je tuin zal je dankbaar zijn.

Gedetailleerd beplantingsplan

Eens het vormelijk ontwerp helemaal goed zit gaan we over naar het gedetailleerd beplantingsplan. Naast de plantenkeuze laat dit plan op schaal je bovendien zien hoeveel plaats je planten zullen innemen naarmate ze groeien en toont je meteen hoeveel planten je van elke soort zal nodig hebben om het gewenste effect te krijgen. Lees hier meer over beplanting.

Aanleg van de tuin

Voor de aanleg van je tuin ben je uiteraard vrij om je tuinaanlegger zelf te kiezen. Heb je niemand in gedachten of wil je zeker zijn dat je tuin ook op een ecologische manier wordt aangelegd, dan kan ik je gerust enkele contacten bezorgen.

Wens je de tuin (gedeeltelijk) zelf aan te leggen, dan kan ik je ook in dat proces bijstaan met advies.

Aanplanten van de tuin

Bij het aanplanten van de tuin ben je opnieuw vrij om te kiezen: de tuinaanlegger neemt de aanplant volledig voor zijn of haar rekening, of ik zet de planten samen met de tuinaanlegger uit. Het voordeel daarvan is dat de planten precies op de juiste afstand én in het juiste plantverband komen te staan. Bovendien kan ik zo ter plaatse nog enkele laatste esthetische aanpassingen maken.

Ben je iemand die graag een handje helpt in de tuin en vind je het wel leuk om je eigen tuin mee aan te planten, dan kan dat zeker!

Beheer van de tuin

Om lang van je tuin te kunnen genieten is het belangrijk dat hij goed wordt beheerd. Op een ecologische manier gaan beheren betekent zeker een meerwaarde voor het leven in je tuin. Ben je geïnteresseerd in advies op maat van jouw tuin, dan kan ik voor jou ook een gedetailleerd beheersplan opstellen.

Heb je een vraag of wil je graag eens praten over jouw tuinproject?