Bloemenweide

Een doorlevende bloemenweide is in tegenstelling tot een eenjarige bloemenweide de meest ecologisch waardevolle keuze. Eens gezaaid komen deze bloemen elk jaar vanzelf terug zonder dat je de grond opnieuw moet bewerken. Voor instant happiness zaaien we wel eenjarigen mee zodat jij en het leven in je tuin ook het eerste jaar kunnen genieten van een prachtige bloemenweide.

Eetbare tuin

Klein fruit mag niet ontbreken in je tuin, niets zo zalig als een rondje doen in je tuin en terugkomen met een mandje gevuld vol lekkers. Wist je trouwens dat er veel meer soorten bestaan dan de soorten die je in de winkel vindt? En dat je deze dan zelf kan oogsten in je eigen tuin, is helemaal fantastisch.

Voedsel voor vogels

Ook voor de vogels is het belangrijk dat er het hele jaar rond eten in jouw tuin te vinden is. Vooral in de koudere wintermaanden, als ze echt nergens nog iets vinden, zullen ze in jouw tuin kunnen genieten van nog enkele bes- en vruchtdragers.

Kruidengazon

Ook het gazon kunnen we in een natuurtuin veel waardevoller, kleurrijker en onderhoudsvriendelijker maken door een bloemenmengsel te gaan toevoegen zoals madeliefjes, klaversoorten, gewone brunel, … Insecten genieten ervan, jij geniet ervan en je grasmaaier krijgt wat meer rust omdat deze maar eens per maand zijn werk moet doen.

Borders

Vaste planten, bodembedekkers en kruiden vormen de onderste laag in je tuin. Met een doordacht beplantingsplan geven ze in alle seizoenen iets terug: kleur, geur, smaak, wintersilhouet, structuur en een feest voor vlinders, bijen en ja zelfs vogels! Ook zij hebben baat bij enkele soorten die na de bloei voorzien zijn van lekkere zaden.

Samenwerking natuurtuinen.be

Voor al het plantgoed werk ik samen met kwekerij natuurtuinen.be. De planten worden niet bespoten en buiten gekweekt zodat we meteen vertrekken met sterke planten. Op hun website vind je de volledige lijst terug maar uiteraard werk ik in jouw tuin enkel met de planten die in jouw tuinsituatie zullen gedijen.

Bezoek de website van natuurtuinen.be

Heb je een vraag of wil je graag eens praten over jouw tuinproject?